Mylogenics Advanced ®

Neem de signalen van je lichaam altijd serieus! Negeren van aanhoudende stijfheid of terugkerende pijntjes kan hardnekkige blessures tot gevolg hebben. Niet alleen (verkeerd) sporten kan leiden tot lichamelijke klachten. Ook mentale stress kan zich ergens in je lichaam “vastzetten” waardoor je belemmerd wordt in je beweging. Een mylogenics behandeling kan je helpen bij het verhelpen van je klachten.

Wat de oorsprong van je klachten ook is, een mylogenics behandeling bij pijn is altijd effectief. Met behulp van deze techniek kijk ik verder dan de plek waar de pijn zit en vind ik de zwakke schakel die de klachten veroorzaakt. De behandeling is vervolgens dan ook gericht op deze plek. Doordat ik de werkelijk oorzaak aanpak, merk je in de meeste gevallen al na de eerste behandeling verbetering! Door deze methode kun je zelfs 50 tot 70% sneller herstellen dan met behulp van reguliere therapie.

“Nu wij echter zoveel meer weten van de ‘dynamiek van het menselijk bindweefsel’ en het adaptatie vermogen van spieren is één ding duidelijk: niets is zo schadelijk voor het bewegingsapparaat als niet bewegen. Elke houding is schadelijk wanneer deze niet verandert, geen enkele houding is schadelijk wanneer verandering kan optreden.” A. Lagerberg C. Riezebos S. Leseman

WAT IS MYLOGENICS?

De Mylogenics methodiek is dus zeer effectief bij het behandelen en voorkomen van rugklachten en andere klachten en blessures, maar ook bij prestatieverbetering. Zelfs bij revalidatieprocessen worden hele goede resultaten behaald.

Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden. Het is een combinatie van muscle activationtechnieken, myofasciale release technieken en de nieuwste inzichten op het gebied van functie, herstel en revalidatie. De methode is ontwikkeld door Overload Worldwide.

HOE ZIET DE MYLOGENICS BEHANDELING ERUIT?

Voorafgaand aan de mylogenics behandeling gaan we eerst uitgebreid na wat de werkelijke oorzaak van jouw klachten is. We gaan op zoek naar de zwakke schakels binnen jouw spier- en zenuwstelsel. Ik maak daarvoor gebruik van verschillende specifieke testprotocollen zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van het functioneren van jouw lichaam.

Vervolgens bespreek ik met jou welke behandelingen er nodig zijn en kunnen we vaak direct al aan de slag. Afhankelijk van jouw situatie krijg je aanvullend advies over de voor jou best passende trainingsvorm, voeding en eventueel supplementen.

Iedereen is uniek, dus er bestaat geen protocol voor een standaard behandeling . No single strategy works for everybody.

Ben je al eerder aan deze blessure geholpen maar heeft het niet voor het gewenste resultaat gezorgd? Dan heeft het geen zin de eerder gekozen behandeling te herhalen. Met de Mylogenics behandeling wordt er voor direct resultaat gezorgd. Lost ook dit niet het probleem op dan is er vaak meer aan de hand. Denk hierbij aan het feit dat veel mensen onder belast zijn, dat wil zeggen dat door de leefstijl bepaald structuren te zwak zijn waardoor het lichaam overbelast raakt. Gerichte training waarbij het lichaam weer functioneel belast wordt zodat de balans hersteld wordt. Het kan ook mogelijk zijn dat er gekeken moet worden naar hoe jouw eetgewoonten zijn. Grote kans dat daar ook een aantal dingen in moeten veranderen opdat het lichaam weer kan herstellen. If it helps or has a neutral effect, do it!

mylogenics behandeling bij pijn - JK sport

 

WIL JIJ EEN MYLOGENICS BEHANDELING?

Ben je geïnteresseerd in een Mylogenics behandeling? Neem dan contact met me op.

Denk vooraf vast na over de volgende vragen:

  • Heb je meer pijn met zitten, staan, liggen, lopen of hardlopen et cetera?
  • Heb je gelijk pijn of na een bepaalde periode van belasten?
  • Heb je alleen pijn met trap oplopen of ook aflopen?
  • Heb je een idee hoe het gekomen is? Had je er direct last van? Of is de pijn langzaam ontstaan?