Bewegen is niet als vanzelfsprekend (incl. video)

 

Bewegen is fascinerend. Wanneer ik door de stad loop en om me heen kijk dan zie ik veel beweging. Zoveel verschillende mensen met allemaal een lichaam dat ongeveer hetzelfde hoort te functioneren. Iedereen maakt alleen op zijn of haar manier er gebruik van. Leuk om te zien. Ik probeer dan te analyseren waar de knelpunten zitten, waar het lichaam zwak is en welke oorzaak dit heeft. Het is een sport geworden maar het helpt me anderzijds ook heel goed om mensen te kunnen lezen.

Bij een eerste kennismaking kijk ik goed naar de beweegpatronen van iemand. Nadat ik de persoon gesproken heb krijg ik vaak de bevestiging te horen waar hij of zij last van heeft. Het komt echter heel vaak voor dat mensen zelf niet bewust zijn van het functioneren van hun eigen lichaam. Je beweegt vaak op de manier waarop dit het makkelijkste gaat, een patroon die is ingesleten en zo is aangeleerd dat het haast vreemd aanvoelt om anders te bewegen.

Optimaal bewegen, leer je eigen lichaam kennen > YouTube <

De juiste balans vinden tussen belasting en belastbaarheid is cruciaal als het gaat om de lange termijn functioneren van je eigen lichaam. Veel zitten in dezelfde houding laat het lichaam namelijk wennen aan bepaalde bewegingen niet meer kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat je beweging tijdens het wandelen of sporten al anders wordt daardoor. Ik zeg niet dat je hierdoor direct blessures oploopt maar het draagt er zeker wel aan bij.

Met personal training en mylogenics behandelingen zorg ik voor het hertellen van deze balans. Het lichaam optimaal laten bewegen zorgt er immers voor dat alles makkelijker wordt. Geen bewegingen waarbij je elke keer op die onderrug moet letten want anders schiet het erin. Geen last van de knieën of heup buigers elke keer weer na het hardlopen. Het is een complex spel van spieren, zenuwen en je skelet. Krijgt het de juiste belasting om er beter door te worden en krijgt het de juiste voeding om goed te herstellen?

Neem gerust contact op als je meer informatie wilt weten of een keer kennis wilt maken.

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook