Corona en leefstijl

Het corona virus heeft wild om zich heen geslagen of valt dit nog wel mee? Dat het een impact heeft op onze samenleving en het individu dat is een feit. Er wordt gezocht naar een manier die het beste is om hiermee om te gaan. Maar welke manier is het beste? En voor wie? Corona alstublieft, ga weg en kom nooit meer terug.

Volksgezondheid en een vaccinatie

Het is bekend dat het corona virus fataal kan zijn voor bepaalde doelgroepen. Ouderen en mensen die al een andere ziekte hebben. We weten ook dat de maatregelen die tot dusver getroffen zijn er zijn om de verspreiding van het virus af te remmen. Zo raakt het zorgsysteem niet overbelast en kan er de zorg geboden worden die nodig is.

Als voorstander van een gezonde leefstijl juich ik het ontwikkelen van een vaccinatie niet toe. Niet alleen de manier waarop het nu gaat vanwege het hebben van een vaccinatie voor de volksgezondheid. Er moet een vaccinatie komen en wel nu. Zonder de lange termijn gevolgen ervan onderzocht te hebben. Maar ook de belangen die hierbij een rol spelen. Geld. Politiek spel. Macht. Het voelt heel dubbel aan. Dat er een vaccinatie ontwikkelt gaat worden is een feit. De volksgezondheid kan op deze manier behoed worden tegen de erge gevolgen van het corona virus.

Top 10 ziektebeelden en het aantal doden per dag versus corona

Wanneer er gekeken wordt naar de top-ziekten met de dood tot gevolg dan zien we het volgende:

 • Corona 0-5 doden
 1. Dementie: 46 doden (gedeeltelijk door vasculaire dementie: leefstijl speelt een rol)
 2. Longkanker (>90 procent door roken): 28 doden (VERMIJDBAAR, leefstijl!)
 3. Beroerte: 25 doden (wederom door leefstijl sterk te reduceren)
 4. Hartfalen: 20 (wederom: grotendeels leefstijl)
 5. COPD: 19 doden (vrijwel volledig leefstijl
 6. Dikke darm kanker: 14 (deels leefstijl)
 7. Infecties van de onderste luchtwegen: 11, partieel beter bij actieve leefstijl
 8. Borstkanker: 11 (Beïnvloed door alcohol)

Dagelijkse doden van de top 10: 174. Corona grotendeels in dezelfde groep bijdragend 0-5.

Bron: LinkedIn – Martin Voerknecht, huisarts 

Het belang van een gezonde leefstijl

Wat zou ik toch graag willen zien dat de overheid met adviezen komt die veel breder zijn dan we moeten nu een vaccinatie hebben. Mensen: als de overheid niet adviseert, neem zelf ook verantwoordelijkheid over je eigen gezondheid! Pas jouw leefstijl aan en werk aan die gezondheid. Hierboven te lezen dat met leefstijl een hoop is aan te pakken. Ik stel niet dat het op te lossen is maar veel ziektebeelden ontstaan door een ongezonde leefstijl. En daar kan je wat aan doen! Beweeg! Train! Doe wat met jouw emoties (zowel positief als negatief)! Pak jouw stress aan! Zoek hulp wanneer je het zelf niet kunt! Let op wat je eet, bewuste keuzes maken op het gebied van voeding! Ontspan! Communiceer helder met elkaar! Heb lief en bedrijf de liefde! Een gezonde leefstijl omvat erg veel!

Het is natuurlijk wel vreemd dat de hele wereld op zijn kop staat en onze vrijheid zeer beperkt is door het corona virus. Waar gaat dit heen?

 

Advies aan de wereld, advies aan Nederland en advies aan JOU

Het is natuurlijk vreemd dat de wereld op zijn kop staat door het corona virus. We accepteren het niet wat er gebeurd en er moet snel gehandeld worden. Wat we met elkaar wel accepteren is een ongezonde leefstijl. Roken, drinken, luiheid en vetzucht zorgen ervoor dat we sneller aan ons einde komen. Veel sneller dan corona. In het belang van volksgezondheid zie ik dus graag een advies op basis van gezonde leefstijl. En wanneer de overheid hier niet mee komt, kan je altijd nog als individu hier jouw keuze in maken!

 

Een spreekwoordelijke middelvinger naar het corona virus en alles wat erbij komt kijken. Een duimpje omhoog voor de gezonde leefstijl aanpak! Door de algemene gezondheid al aan te pakken, pak je het corona virus aan door de risico groepen te verminderen en vooral de grote hiervan.

 

Vraag nu jouw gratis vrijblijvende gesprek aan. Of wanneer je vragen hebt contact mij dan.

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

  Facebook