De Hormoonfactor ®

Voel jij je wel eens futloos, afvallen lukt niet, heb je lichamelijke kwaaltjes of last van stress vanuit je werk of sociale omgeving? Vaak staan we niet voldoende stil bij deze aanwijzingen die ons lichaam ons geeft wanneer we uit (hormonale) balans zijn. We vinden dat een klacht “erg genoeg” moet zijn om er iets aan te veranderen. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om juist meteen te starten met verandering. Zo kan bijvoorbeeld hormonale depressie als gevolg van hormonale disbalans op tijd worden voorkomen. Door middel van hormoonhuishouding wil ik jou helpen je lichaam te leren kennen en te weten wat het nodig heeft om je hormoonbalans op peil te houden en te herstellen.

Stel jezelf de volgende vragen en laat deze even goed binnen komen. 

  • Wat heb ik nodig om … ? 
  • Wat weerhoud je ervan om … ? 

Hormonale disbalans symptomen

Ons lichaam staat nooit stil. Het streeft er altijd naar om je hormonen in balans te houden. Dit proces wordt ook wel homeostase genoemd. Homeostase is een natuurlijk proces, maar je kunt jouw lichaam er wel bij ondersteunen. Dit doe je door je geestelijke en fysieke veerkracht te stimuleren.

Elementen van geestelijke veerkracht:

Elementen van fysieke veerkracht bestaat uit:

Jouw (innerlijke) veerkracht kan je zien als een soort maat voor stressbestendigheid. Hoe zijn de elementen van veerkracht bij jou geestelijk en fysiek aanwezig? De totale balans hierin is noodzakelijk voor een evenwichtig leven. Is jouw leefstijl uit balans? In dat geval wil ik jou als personal coach helpen met het herstellen van je hormoonbalans middels de Hormoonfactor ®. 

 

Wat is de Hormoonfactor?®

In het gezondheidsprogramma de Hormoonfactor ®* komen alle elementen uit een gezonde leefstijl samen. Voldoende beweging, een ontspannen levenshouding en de juiste voeding zorgen niet alleen voor een gezond en fit gevoel en gewicht, maar helpen bovendien bij het verminderen en vaak zelfs verdwijnen van gezondheidsproblemen.
Grondlegger Ralph Moorman onderzocht de invloed van hormonen op de gezondheid en ontdekte dat een disbalans in de hormoonhuishouding vaak een achterliggende oorzaak is bij gezondheidsklachten. Door je hormoonhuishouding weer op peil te brengen zul je merken dat je je fysiek en mentaal beter gaat voelen.

 

Hormoonhuishouding behandeling

De kleinste aanwijzingen in de richting van hormonale disbalans van jouw lichaam kunnen reden zijn om te kiezen voor een coaching bij mij. Vergeet daarbij niet dat het herkennen van symptomen bij jezelf vaak lastig is, juist omdat ze zo subtiel zijn. Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een consultgesprek, want uiteindelijk kan haast alles van invloed zijn op jouw hormoonhuishouding. Tijdens een consultgesprek bekijken we jouw klachten en de mogelijkheden om jouw hormonen weer in balans te brengen. Mijn coaching bestaat uit een combinatie van goede voeding en training, maar ook het stimuleren van je geestelijke veerkracht. Soms is een doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, ook daarbij ondersteun ik je.

 

Maak kennis met JK sport hormoonhuishouding

Heb ik je getriggerd? Laat het me weten! Ik maak graag een afspraak met je voor een consult.

 

*De Hormoonfactor ® mag nooit ter vervanging van voorgeschreven medicatie worden ingezet.