Goed schudden voor gebruik

Op 1 mei 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: JK sport. Met mijn grote interesse voor een goede gezondheid ontwikkel ik mij op dit gebied. De ervaring die ik hierin geniet helpt mij met het behalen van een beter resultaat. Leefstijl. Een kortere invulling kan ik niet verzinnen, het is echter zo relatief als het maar zijn kan. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen interesses. Daarbij hoort waar iemand waarde aan hecht en daarvoor staat. Het leven is één en al getouwtrek en er zijn altijd wel mensen die het beter weten, op wat voor een gebied dan ook – of het nu om gezondheid gaat of totaal iets anders.

 

 

Belangrijk hierin vind ik wel dat je gelooft in het feit dat er altijd meer is. Er is altijd een andere manier die beter is. Maar is het de moeite waard? Het ervoor open staan, op wat voor een manier dan ook, geeft wel aan dat het leven altijd een zoektocht blijft. Ik ben van mening dat die zoektocht een ontwikkeling mag zijn op het gebied van zo gezond mogelijk door het leven gaan. Soms is er tijd nodig om iets de kans te geven. Een ander moment kan het direct duidelijk zijn dat iets een meerwaarde is of juist niet. Iedereen raad ik aan daarvoor open te staan.

 

Zo ben ik nu meer dan één jaar inmiddels bezig met mijn bedrijf, een ontzettend gave stap die ik heb gezet. Het was een keus waarvan ik niet wist wat me exact te wachten stond, maar dat weet ik nog steeds niet. Als ik dat van tevoren wist dan zou het wellicht al een stuk minder leuk geweest zijn. Training, gedrag en voeding is iets voor mij wat door de jaren heen steeds belangrijker geworden is. Daarnaast ben ik heel blij dat ik al een gezonde opvoeding genoten heb, want dat heeft me meer dan zo gevormd in wie ik nu ben en waarvoor ik sta. Ik ontwikkel me graag door en sta voor heel veel mooie dingen die nog staan te gebeuren. Ontwikkelingen die ik al wel weet maar ook ontwikkelingen die ik nog moet ontdekken.

 

Naast mijn JK sport ben ik onlangs geïntroduceerd bij Eqology, een Noors bedrijf dat sinds 1998 haar producten op de markt brengt. Het imago en visie van het bedrijf spreken mij erg aan: “it’s in our nature”. Het richt zich op een thema dat steeds belangrijker wordt. Gezondheid wordt bij veel mensen niet voor niets belangrijker, met uiteenlopende motivaties. De één omdat het brood nodig is en de ander die ervaren heeft hoe het is om je lekker fit te voelen. Het leven zo gezond mogelijk leven is een leven waarin je het lichaam goed behandelt en verzorgt. Het gaat niet om verwaarlozen, dus in alle facetten moet je het geven wat het nodig heeft.

 

Beweging en functie vragen van het lichaam is één. Ik zeg altijd: “net als een deur, deze moet je regelmatig open en dicht blijven doen anders roest het vast”. Een goede omschrijving vind ik ook wanneer je het lichaam en een daarbij behorende leefstijl vertaalt naar een grote emmer met helder water en een grote emmer met vies water. De grote emmer met helder water is iemand die op alle fronten gezond leeft en lekker in zijn of haar vel zit. De emmer met vies water is de persoon die een ongezonde manier van leven heeft ontwikkeld.

Het schone water kan best een klein beetje vies water verdragen, de kleur blijft helder maar doe je dit vaak genoeg (alles in één keer, of over een hele lange tijd verspreid) dan zal het heldere water ook vies raken. Wanneer we het omdraaien dan is het principe hetzelfde. Een klein beetje helder water mengen met de grote emmer vies water zal niet veel helpen. Het water blijft vies, dus er is veel nodig om het vuile water helder te krijgen. In dit geval moet het water ook nog eens in beweging zijn, stilstaand water raakt vervuild en heeft aandacht nodig en herhaaldelijk moet het gezonde factoren meemaken om zo te zijn.

 

In voeding is er ontzettend veel veranderd. Het is een hot item aangezien bedrijven er lustig mee aan de haal gaan. Dit en dat is goed voor je en daarnaast wordt de lamme consument van het kastje naar de muur gestuurd. Ik ben wel van mening dat wanneer iemand zichzelf een week lang bewust maakt van wat erin gaat dat hij of zij zelf al heel goed kan bepalen wat goed is en wat niet (of minder) goed is. Vaak zit het ook in er niet bewust mee omgaan, of een gewoonte ervan gemaakt hebben en het dus lastig is er wat anders van te maken. Herhaling van iets ontwikkelt, of het nu negatief is of positief. Het is alleen aan jezelf om daar wat van te maken, met of zonder hulp. Met klagen komen we niet ver, maar daar zijn wij mensen wel heel goed in. Aanpakken die handel en de handen uit de mauwen steken. Schouders eronder en ervoor gaan, alleen dan zal het werken.

 

Voeding is door duizenden jaren heen verandert en de voedingswaarde ervan is verminderd. Daarom vind ik het van belang dat supplementen ingenomen moeten worden om aan bepaalde behoefte te voldoen. De behoefte van het lichaam in dit geval om optimaal te kunnen functioneren. Eqology vult voor mij deze ‘leegte’ in. Het is een bedrijf wat zich hier op richt, met goede vakmensen en als uitkomst een goed product. Hier werk ik graag mee om daar mijn passie mee te versterken. JK sport is puur, persoonlijk en resultaat. Daar hoort fysieke training bij, besef van gedrag en een geschikte voeding als basis om resultaat te halen.

 

Alles is persoonlijk, de één heeft meer een goed gevoel bij persoon A en de ander bij persoon B. Alles heeft zijn eigen ‘kracht’ en het is altijd een zoektocht of iets bij jou past en dat je daar mee verder kunt. Net als een relatie, een vriendschap, een samenwerking of een goed gesprek op straat. Leef aandachtig en geniet van alles wat jou verrijkt.

 

Mocht je meer willen weten over – PERSONAL TRAINING – BEHANDELING – BOOTCAMP – VOEDING/EQOLOGY – dan kan je me altijd vragen. Meer informatie op www.jksport.nl

 

 

JK sport | Puur. Persoonlijk. Resultaat.

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook