Ik wil meer sporten maar ik doe het niet

Wel of niet doen? Het is voor iedereen herkenbaar, iets willen maar het vervolgens niet doen. “Ja, ik snap het wel of ik begrijp het wel” (maar het vervolgens niet doen). Het is als gevangen zitten in een bepaalde situatie, er niet helemaal tevreden over zijn en ‘willen’ dat het veranderd. Maar die wil is vaak niet sterk genoeg, want als je het echt graag wilt dan zorg je ervoor dat het gedaan wordt. Iets willen is wat anders dan ‘willen’ willen. En de meeste mensen zitten in het schuitje dat ze het wel willen maar het ernaar handelen of het doen en laten wat ervoor nodig is gebeurd dan niet.

Mensen roepen ook vaak maar wat. Het is namelijk nooit genoeg en als je iets bereikt hebt dan wil je weer. Er zijn verschillende vormen van willen, namelijk ook het ernaar handelen, het daadwerkelijk doen. Dat zijn de mensen die echt wat bereiken, er niet met de pet naar gooien, maar doorpakken daar waar iemand anders het al opgegeven zou hebben. Dit succes zit hem in het feit dat je het graag wilt. Je wilt het zo graag dat je er alles voor over hebt om het voor elkaar te krijgen.

Jouw wil is prioriteit en dat is mogelijk. Je hebt er de financiën voor over. Je hebt het er voor over dat je op een feestje jezelf niet bezat zodat je de volgende dag weer fris en fruitig bent. Je hebt door dat je er ook een hoop dingen voor moet laten, je wilt het wel, maar dat wat je echt graag wilt heeft meer prioriteit en dat heeft jou gevormd om jouw doel te behalen.

Sommige mensen hebben een groot talent en daarom gaan dingen soms heel eenvoudig, maar op een bepaald moment heeft iedereen die echte wil om te willen nodig. Je komt anders in een ontevreden gebied terecht waarbij factoren een rol gaan spelen naar ontevredenheid.

 

Ben jij tevreden of ontevreden over jouw leefstijl? Is deze gezond of niet? Of boeit jou dat helemaal niet. Heb jij de wil om daar wat aan te veranderen? Bedenk je dat het nodig is, deze manier van denken, om werkelijk iets te veranderen. Anders zul je blijven wie je bent en zal de wereld om jou heen blijven veranderen. Groei mee en laat jezelf tot het beste ontwikkelen wat jij nooit voor mogelijk hebt gehouden. Het is mogelijk, als jij maar wil!

 

kettlebell oefening

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook