Hoe ziet jouw toekomst eruit? 3 redenen om nu te gaan visualiseren

In deze blog vertel ik over het nut van visualiseren van jouw toekomst, waar je van droomt en hoe zou deze toekomst er dan voor jou uit zien? Kennen jullie dat gevoel dat je op dit moment niet op de juiste plek bent, of de verkeerde dingen aan het doen bent, geen gemotiveerde mensen om je heen hebt (zij ervaren mogelijk hetzelfde als jij nu doet), geen zin om na een dag werken ook nog eens te moeten gaan sporten. Alles voelt een beetje als moeten, en dat zuigt!

 

Tijd voor verandering. Wellicht kennen jullie dit gedicht maar ik wil je het hoe dan ook niet onthouden, ik vind het prachtig.

 

De vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken

zoals ik altijd heb gekeken,

blijf ik denken

zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken

zoals ik altijd heb gedacht,

blijf ik geloven

zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven

zoals ik altijd heb geloofd,

blijf ik doen

wat ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen

wat ik altijd heb gedaan,

blijft mij overkomen,

wat mij altijd overkomt.

 

De strekking van dit mooie gedicht is heel duidelijk, ook heel herkenbaar als je het betrekt op jezelf. Je zult vast en zeker in zijn gaan zien dat als je niet tevreden bent over jouw huidige situatie er wat moet veranderen. Zo simpel is het nu eenmaal, er zal anders niets maar dan ook niets veranderen. Nou, dat is niet helemaal waar, het enige wat kan veranderen is dat de situatie nog meer verslechterd dan je al lief had dus het wordt maar beter tijd jouw situatie met beide handen aan te pakken.

 

Sta je er alleen voor? Nee. Ben je zelf verantwoordelijk? Ja. Namelijk als jij niet wil dat de situatie veranderd door er zelf niks aan te willen doen gaat deze situatie niet veranderen. Je zult in ieder geval de eerste zet moeten maken en dat kan door hulp te zoeken. En dat is ook helemaal niet erg want alles en iedereen die groot en sterk en succesvol is geworden, die heeft dat niet in zijn of haar eentje gedaan. Het begint met een klein succesje en deze zijn nodig om een groter succes te kunnen bouwen.

 

Als er een kleine verandering in jouw huidige situatie zou optreden, wat zou dat dan zijn? Wat zou je willen en waar droom je van? Gaat deze droom over heel veel jaren later? Is het een droom die je zou kunnen realiseren in een jaar? Waar droom je van en wat is er voor jouw huidige situatie nodig om deze droom waar te maken?

 

Om jou te helpen hierbij is het heel goed om deze droom te gaan visualiseren. Dat je elke dag in aanraking komt met deze visualisatie zodat je ook werkelijk erin gaat geloven dat het mogelijk is. Er zal namelijk altijd dat ene stemmetje in je hoofd zijn die jou verteld dat je dat helemaal niet kunt. Dat het beter is in jouw oude vertrouwde patronen te blijven hangen want dat is lekker veilig. Nee ook hierbij zal je bewust moeten optreden en beseffen dat dit het stemmetje is die jouw persoonlijke groei aan het saboteren is.

Visualiseer jouw droom en teken erop los, ja ook als je helemaal niet kan tekenen. Het gaat er niet om dat een ander het mooi moet vinden, het gaat er om dat het voor jou een visualisatie wordt wat die droom nu werkelijk inhoud. Pak een groot tekenpapier, pak kleurpotloden, start aan de linker zijde met jouw huidige situatie en teken aan de rechter zijde jouw droom hoe deze eruit ziet. Wat is jouw gevoel bij de huidige situatie, en het gevoel bij de nieuwe veranderde situatie? Zet er desnoods steekwoorden bij die de tekening voor jou ondersteunen in betekenis. Nu je jouw visualisatie op papier hebt staan kan je daar elke dag naar kijken.

 

De 3 redenen om dit gedaan te hebben zijn erg eenvoudig maar o zo belangrijk

1. Zie letterlijk wat je getekend hebt, wat er nodig is om in jouw droom te gaan geloven.

2. Dat is ook direct stap 2, je zult er namelijk echt in moeten gaan geloven want anders is dat ene stemmetje jou weer de baas. Het zal andersom moeten wil jij die verandering echt laten gebeuren.

3. Handel er naar want als je werkelijk niks gaat zitten doen, krijg je wat je altijd deed. Niks.

 

Kijk dus goed naar jouw eigen tekening, zie het zo vaak je kunt, ga erin geloven dat jij het kunt om contact op te nemen met die ene persoon die jou verder kan helpen. Praat met familie, vrienden en wie nog meer je maar wilt, want mogelijk kom je zo maar iemand tegen die jou weer een handje verder kan helpen. Zet het in beweging.

 

Ga jij visualiseren? Ben jij van plan jouw dromen waar te maken? Pak die toekomst zodat je van jouw toekomst nog wat kunt maken waarmee je zelf tevreden bent. Je doet dit voor jezelf, jouw eigen persoonlijke groei. Succes en veel plezier bij elke kleine stap in jouw verandering naar een betere toekomst. Mocht je op het gebied van jouw gezondheid en fitheid stappen willen zetten, schroom niet om de vragen die je hebt hier te stellen.

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook