Hollandse herfst – seizoensgroente

Herfst! Een nieuw seizoen betekent nieuwe groentes. De herfst begint op 22 september  wanneer de dag en nacht ongeveer even lang zijn. De herfst geeft ons weer mooie, lekkere groentes zoals pompoen, paddenstoelen en stoofperen! Koken en eten van seizoensgroente past in een bewuste en biologisch eet- en leefstijl. Niet alleen eet je gevarieerd maar het is ook een stuk milieuvriendelijker om seizoensgroente te eten en geen groente te laten invliegen. Biologische ingrediënten zijn inderdaad vaak wat duurder, maar ook de biologische groente van het moment is vaak in de aanbieding. Met het biologische groentepakket van Biologische Tuinderij de Twee Linden heb je op een voordelige manier de groente van het herfstseizoen in huis.

De biologische groenten passen perfect binnen het hormoonbalans programma. Wil je weten wat deze programma’s inhouden? Bekijk dan hier de verschillende hormoonbalans programma’s. 

 

September

Andijvie – Augurken – Aubergine – Bleekselderij – Bloemkool – Broccoli – Courgette – Chinese Kool – Koolrabi – Paddenstoelen – Paprika – Peterselie – Postelein – Prei – Prinsessenbonen – Rode Kool – Savooiekool – Selderij – Snijbonen – Uien – Witte Kool – Wortels

Oktober

Andijvie – Bleekselderij – Bloemkool – Groene Kool – Knolselderij – Koolraap – Paddenstoelen – Pastinaak – Paprika – Pompoen – Prei – Rode Kool – Savooiekool – Selderij – Uien – Witte Kool – Wortels

November

Bloemkool – Groene Kool – Knolselderij – Koolraap – Paddenstoelen – Pastinaak – Pompoen – Prei – Rode Kool – Savooiekool – Selderij – Sla – Spruiten – Stoofperen – Uien – Witlof – Witte Kool – Wortels – Zuurkool

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook