Hollandse zomer – seizoensgroente

Zomer! Een nieuw seizoen betekent nieuwe groente – seizoensgroente.

De zomer begint op 21 juni met de langste dag en kortste nacht. In de zomer eten we veel frisse groente, zoals sla, en allerlei soorten bonen. Koken en eten van seizoensgroente past in een bewuste en biologisch eet- en leefstijl. Niet alleen eet je gevarieerd maar het is ook een stuk milieuvriendelijker om seizoensgroente te eten en geen groente te laten invliegen. Biologische ingrediënten zijn inderdaad vaak wat duurder, maar ook de biologische groente van het moment is vaak in de aanbieding. Met het biologische groentepakket van Biologische Tuinderij de Twee Linden heb je op een voordelige manier de groente van het zomerseizoen in huis.

seizoensgroenteJUNI

Andijvie – Artisjok – Asperges – Bloemkool – Doperwten – Kapucijners – Komkommer – Koolrabi –  Peterselie – Peultjes – Postelein- Rabarber – Sla – Tuinbonen – Wortels

JULI

Andijvie – Bloemkool – Broccoli – Doperwten – Komkommer – Koolrabi – Paprika – Peterselie – Postelein – Prinsenbonen – Sla – Snijbonen – Tomaten – Tuinbonen – Wortels

AUGUSTUS

Andijvie – Augurken – Aubergine – Bloemkool – Doperwten – Komkommer – Mais – Paprika – Peterselie – Postelein – Prinsessenbonen – Rode kool – Savooiekool – Sla – Tuinbonen – Tomaten –  Waterkers – Wortels

 

Wil jij meer inspiratie dan is ons Hormoonbalans programma wellicht wat voor jou. Bekijk de vier opties en ga gezond de zomer in.

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook