Hormoonbalans programma

Welkom op de receptenpagina van het hormoonbalans programma waar je recepten zult vinden die je zullen inspireren. Koken en eten van seizoensgroente past in een bewuste en biologisch eet- en leefstijl. Niet alleen eet je gevarieerd en heeft biologische voeding voordelen voor jou en je lichaam, maar het is ook een stuk milieuvriendelijker om seizoensgroente te eten en geen groente te laten invliegen. Biologische ingrediënten zijn inderdaad vaak wat duurder, maar de biologische groente van het moment is vaak in de aanbieding.

hormoonbalans programma

DE VOORDELEN VAN BIOLOGISCHE VOEDING VOOR DE GEZONDHEID

Biologische voeding bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen. De meeste chemische bestrijdingsmiddelen zijn xeno-oestrogenen en die kunnen de hormoonbalans schaden. In de biologische teelt worden wel bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar dat zijn geen xeno-oestrogenen. Er wordt ook geen kunstmest gebruikt waardoor groente en fruit minder nitraat bevat. Nitraat kan worden omgezet in nitriet. Biologische groenten worden langer gerijpt, en dat betekent een hogere voedingswaarde. Biologische producten zijn gekweekt op goede en volle grond. De nutritionele waarde is dan ook hoger en de weerstand van de plant is ook beter (denk bijvoorbeeld aan antischimmelstoffen).

Dit zijn recepten zoals wij ze ook eten en lekker vinden! De recepten zijn in principe voldoende voor twee personen voor lunch of diner, en zijn snel te bereiden (soms doet de oven nog wat werk voor je). We vinden het leuk als jullie reageren op de site, bijvoorbeeld om een gerecht nog lekkerder te maken, of een tip hebt voor nog meer variatie.

Bekijk de recepten en andere berichten!