Is Monique Nijkamp er klaar voor?

Morgen is het zo ver, de Zevenheuvelenloop staat op het punt van beginnen. Monique heeft in haar voorbereiding op de 15 kilometer van morgen een PR op de planning. Het is haar zesde deelname waarin ze eerder respectievelijke tijden heeft gelopen als 1:12, 1:03 en 1:01. Ze wil dit jaar onder het uur wat een hele grote pluim verdiend als ze dit voor elkaar weet te krijgen. Haar prestatie is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer waar ze helaas weinig aan kan doen, het is hopen dat dit mee zit waardoor haar poging niet in gevaar komt.

 

Het leven van Monique Nijkamp heeft bijzonder sportieve karaktereigenschappen. Naast dat het hardlopen haar veel ontspanning geeft wil ze er nog steeds in presteren en bovenal vind ze het ontzettend leuk om te doen. Ze weet dat het hardlopen haar ver gebracht heeft en ze weet ook dat het hardlopen haar wat pijntjes heeft bezorgd, zowel mentaal (doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen tijdens trainingen en wedstrijden) als fysiek (lichamelijke adaptatie van haar prestaties tijdens trainingen en wedstrijden).

 

Haar voorbereiding heeft ervoor gezorgd waar ze nu staat, wat logisch is natuurlijk. Ze heeft duurlopen met intervaltrainingen afgewisseld, ze heeft veel geleerd bij AV Cifla, haar hardloopvereniging waar ze met alle plezier traint. Aan haar energiebehoefte wordt goed gehoor gegeven met de juiste voeding. Ze doet aan krachttraining twee keer per week om haar lichamelijke functionaliteit te verbeteren in kracht, coördinatie, mobiliteit en stabiliteit. Dit alles samen zorgt ervoor dat zij haar prestatie elke keer weer neer kan zetten. Het belangrijkste hierin is haar karakter die ervoor zorgt dat ze haar motivatie hoog weet te houden. Ze is er klaar voor, ook al gooide een door bladeren bedekt putje nog even roet in het eten.

 

Naast dat ze nog niet weet wat het weer haar morgen gaat brengen heeft ze wel haar voorbereiding zo goed mogelijk doorstaan. Haar doel is altijd het sneller worden op de officiële wedstrijd afstanden en door de jaren heen verzameld ze nogal wat snelle tijden. Ze weet haar omgeving en soms zichzelf nog te verbazen dat het er in zit. Ze is in staat zichzelf steeds beter te leren kennen waardoor ze weet wat ze nodig heeft om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op dat doel wat ze heeft. Morgen staat ze aan de start van de Zevenheuvelen, die om 13:00 uur begint. Ik zal haar het hele jaar door aanmoedigen, ook al is het soms niet altijd bij start en finish. Wie moedigt haar nog meer aan?

 

 

Monique Nijkamp

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

    Facebook