Leefstijl vergelijken met de volgende punten (deel 1)

Jouw leefstijl is belangrijk, maar hoe belangrijk is een betere leefstijl voor jou? De winst die je kunt behalen is voor iedereen anders. De één moet meer trainen om zijn kwaliteit van leven als beter te ervaren, de ander moet zich minder bezig houden met factoren in het leven die hij of zij niet leuk vind om te doen. Hoe iemand zich voelt wordt bepaald door meerdere factoren waar je zelf niet altijd de controle over hebt, maar er is altijd wat te doen om het leven te verbeteren.

 

Je zou je eigen leefstijl eens onder de loep kunnen nemen door het een spiegel voor te houden. Ga vandaag eens na of je de volgende 10 onderdelen in jouw leefstijl bewust of onbewust doet. Zo niet probeer dan naar een mogelijkheid te zoeken om hier dagelijks aandacht aan te besteden, bewust!

 

  1. Drink veel water – (2-3 liter per dag) water geeft een verzadigd gevoel, drink het daarom bij het opstaan en voor (30 min.) de maaltijd.
  2. Beperk zoet – leer de natuurlijke smaak van voedsel te waarderen zonder toevoeging van suiker.
  3. Eet fruit in plaats van fruitsap – de vezels zorgen voor een vertraagde afgifte en een verzadigd gevoel.
  4. Zorg voor vezelrijk eten – of neem vezels in de vorm van psyllium.
  5. Eet heel veel groenten
  6. Zin in een snack? kies dan voor een komkommer of een wortel.
  7. Neem koffie – (wanneer je er tegen kunt) versnelt het metabolisme maar neem niet te veel het stimuleert de stresshormonen.
  8. Vermijd gefrituurd eten – verhit vet is ongezond en levert een bom aan calorieën.
  9. Sla geen maaltijden over – wees zuinig op je lichaam en voed het goed, zo geef je wat het nodig heeft.
  10. Snoepen? Kies dan voor extra pure chocolade (overdrijf niet!)

Bron: aHealthylife.nl

 

Focus je op deze tien bovenstaande punten en verbeter jouw gezonde leefstijl. Wil je meer advies? JK sport is actief in de hele omgeving van Nijmegen, Lent en Elst. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of kom eens langs voor een betere indruk.

 

womensliceofmelon

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook