Leefstijl vergelijken met de volgende punten (deel 2)

In deel 1 van “vergelijk jouw leefstijl met deze volgende punten” hebben we een tiental factoren goed in onze oren geknoopt. Om je niet te overladen met een reeks van punten wil ik je de tijd geven om ze goed in je op te nemen. Heb je deel 1 nog niet goed tot je genomen? Neem dan nog een aantal dagen om er bewust op te focussen dat je ze goed naleeft. Verandering heeft tijd nodig en het is lastig om veel in één keer te veranderen.

Zijn de factoren uit deel 1 al een bewuste keuze in jouw gezonde leefstijl? Verdiep je dan snel in dit tweede deel van “vergelijk jouw leefstijl met deze volgende punten”. Hier komen ze:

 

  1. Vermijd alcohol – alcohol levert loze calorieën en maakt je dus erg dik.
  2. Wandel – maak er een gewoonte van om dagelijks te wandelen.
  3. Kies voor wit vlees – gevogelte en vis zijn gezonde bronnen van voedingsstoffen (kies daarnaast voor kwaliteit; biologisch of de niet bio-industrie).
  4. Vermijd varkensvlees – veel mensen zijn hier allergisch voor.
  5. Ga van 3 naar 6 maaltijden per dag – zo verdeel je de zwaarte van een maaltijd en verminder je het honger gevoel (ga dus niet in totaal meer eten).
  6. Pas op voor bewerkt zout – Kies voor echt Keltisch zeezout.
  7. Vermijd margarine – kies voor gezond vet vol vitamines en mineralen als roomboter, ghee of cocosolie.
  8. Kook je voedsel in plaats van bakken.
  9. Kauw extra lang op je voedsel – helpt de spijsvertering en geeft eerder een verzadigd gevoel.
  10. Wijntje? Kies dan voor rode wijn. Levert tal van voedingsstoffen en antioxidanten (overdrijf wederom niet, 1 glaasje moet kunnen).

Bron: aHealthylife.nl

 

Interessant en bruikbaar om jouw leefstijl net wat bewuster te maken? Leef je leven aandachtig en kijk of je deze factoren kunt beheersen. De volgende keer weer een reeks factoren. Houd de website in de gaten. Wil je meer advies? JK sport is actief in de hele omgeving van Nijmegen, Lent en Elst. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of kom eens langs voor een betere indruk.

union

 

 

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook