Lichaamsgewicht oefeningen voor thuis training DEEL 1

Thuis training met lichaamsgewicht oefeningen is goed voor je algehele gezondheid. Wil je meer van dit soort oefeningen? Zodat je eindeloos kunt variëren? Stuur JK sport dan een whatsapp bericht en je krijgt gratis meer oefeningen toegestuurd.

Zorg ervoor dat je een pen en papier bij de hand hebt zodat je de naam van de oefeningen kunt noteren. Bij elke oefening van de training schrijf je de parameters erbij. Bij de warming up hoef je dat niet te doen.

 

Kies bij de oefening de volgende parameters:

  • Tempo: ….-….-….-…. (bijvoorbeeld 3-1-1-0).
  • Herhalingen: …-… (bijvoorbeeld 6-10).
  • Setjes: 2-5 (noteer achteraf hoeveel setjes per oefening je hebt kunnen doen).
  • Rust tussen de oefeningen, de setjes en de rondes.
  • Het aantal rondes (zorg er dus voor dat je niet meer dan 60 minuten traint).

Hulp nodig bij het invullen hiervan deze parameters?

 

Lichaamsgewicht oefeningen voor thuis training

 

Warming up

Deze warming up is een routine die je altijd voor je training zou kunnen toepassen. Het omvat een totale lichaamsgerichte warming up zodat je spieren goed actief zijn voordat je aan de training begint.

 

Training

Bij dit gedeelte pas je de parameters voor de training toe. Wanneer het een unilaterale oefening is dan doe je het aantal herhalingen zowel voor de linker kant als voor de rechter kant. Houdt daar dus rekening mee.

 

Tot slot

Dit is een voorbeeld van één training. Wanneer je vaker per week wilt trainen kies dan voor meer oefeningen. Deze kan je gratis van JK sport ontvangen wanneer je een whatsapp bericht stuurt. Dan krijg je nieuwe oefeningen toegestuurd zodat je meer keuze hebt.

Wil je meer weten hoe je het beste jouw niveau kunt bepalen en kom je er zelf niet uit? Ook dan neem je vrijblijvend contact op met JK sport. Wij helpen je graag verder zodat je thuis een optimale training kunt afwerken.

 

Stay strong!

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

    Facebook