Monique Nijkamp blikt vooruit

De Zevenheuvelenloop is een hardloopwedstrijd waar Monique Nijkamp altijd naar uit kijkt. Zij neemt al jaren hieraan deel met elke keer weer als doel een betere tijd te lopen op de 15 kilometer afstand. Het is haar nog niet gelukt deze afstand onder het uur te lopen maar doelt daar dit jaar wel weer op. Het is natuurlijk altijd afwachten welke omstandigheden de weergoden in petto hebben maar dat mag niet een reden voor haar zijn om met minder genoegen te nemen.

 

Op het gebied van sport en bewegen is Monique Nijkamp actief met verschillende trainingsvormen om haar prestatie te verbeteren. Doordat ze steeds maar weer in staat is zichzelf op bepaalde fronten te verbeteren blijft het ook leuk vind om te doen, daar is het uiteindelijk om te doen. “Naast korte sprint- en intervaltrainingen zorgt krachttraining ervoor dat ik sneller geworden ben. Ik haal veel meer kracht uit de bilspieren. Daarnaast ben ik blessurevrij en dat is vanaf het moment dat ik krachttraining ben gaan doen. Ik ben sterker geworden en beweeg makkelijker waardoor (vooral) mijn onderrug blessure verdwenen is”, zegt Monique.

 

Nog twee maanden trainen voordat ze op de dag zelf haar prestatie mag gaan neerzetten. Zo na de vakantie periode is het een opstartfase waarin ze al aan de Bruggenloop en de Bridge to Bridge heeft meegedaan. Daarin was ze nog niet tevreden omdat het looptempo niet constant genoeg bleek te zijn achteraf. Ondanks snellere tijden valt er nog veel te verbeteren benadrukt Monique Nijkamp. “De afgelopen maanden heb ik veel op kortere afstanden en snelheid getraind. Het bleek na de vakantie dat het aan duurloopvermogen ontbrak. De komende maanden staan in het teken van meer trainingen als tempo duurlopen naast het korte knalwerk zodat ik op 15 november mijn doel op de Zevenheuvelenloop haal”, zegt ze.

 

 

JK sport

Monique Nijkamp

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

    Facebook