Nederlanders trainen te weinig

Nederlanders die weer dikker worden. Ik sta er niet raar van te kijken dat dit probleem altijd blijft voortbestaan. Wel vind ik dat je een keuze hebt en je dus kunt besluiten bij welke groep je thuis hoort.

 

Gezonde keuzes zijn te maken. Het bewust kiezen voor een bepaalde leefstijl. Daar komen alleen factoren bij kijken als motivatie, discipline, doorzettingsvermogen, bewustwording, zelfreflectie, aanpassingsvermogen, gedragsverandering, om kunnen gaan met tegenslagen, het vermogen hebben om te kunnen relativeren. Ga zo maar door.

 

Het belangrijke is ook dat je weet welk doel je voor ogen hebt en dat je daarvoor de juiste leefstijl leeft om deze te bereiken. Zo niet dan zal je alleen nog maar verder van je doel afdwalen. Er zijn gelukkig teveel mensen die zijn of haar eigen leefstijl willen verbeteren maar een groot deel daarvan gaat bij voorbaat al niet slagen vanwege de verkeerde keuzes.

 

Er zijn ook een hoop mensen die het gewoon niet alleen kunnen, wat zal helpen is hier bijvoorbeeld een sportmaatje bij te zoeken. Een ander voorbeeld is dat de vrouw van het gezin alles eraan doet om haar leefstijl te veranderen maar het lastig is omdat de rest van het gezin daar niet aan bijdraagt. Vader wordt niet dik, hij kan alles eten. En de kinderen lusten dit en dat niet.

 

Nederland dat steeds dikker wordt is een probleem. Een probleem voor de samenleving, onze nakomelingen, het is blijkbaar normaal, wat er allemaal wel niet aan slechte voeding aangeboden wordt omdat er blijkbaar vraag naar is. Mensen, wordt wakker!

 

Jij hebt de controle over jouw eigen leven en de keuzes die je maakt dragen daaraan bij. Ga trainen! Uit die comfort zone! Ga eten, niet vullen! Ga doen waar je gelukkig van wordt. Neem de tijd en werk toe naar je doel, stap voor stap.

 

nederlanders-worden-weer-dikker

Nederlanders zijn het afgelopen jaar weer dikker geworden. Een aantal jaren bleef het gewicht van Nederlanders stabiel, maar het aantal mensen met obesitas is vorig jaar flink gestegen.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek.
Van de Nederlanders kampte vorige jaar 12,2 procent met een ernstig overgewicht en 43,8 procent van de bevolking is te dik. De drie voorgaande jaren schommelde die aantallen nog rond de 10 en 41 procent.  In 1981 had 27,4 procent van de Nederlanders een overgewicht en was dat bij 4,4 procent ernstig.
Mannen zijn vaker te zwaar dan vrouwen. Van de mannen is 46,5 procent te zwaar en bij de vrouwen is dat 41,1 procent. Bij vrouwen is het overgewicht wel vaker ernstig, volgens RTL Nieuws.
Ouderen hebben de grootste gewichtsproblemen. van de Nederlanders  tussen de 65 en 75 jaar oud heeft 63 procent overgewicht en 18,9 procent ernstig overgewicht.
Iemand kampt met een overgewicht als het BMI hoger is dan 25. Bij een BMI van 30 is sprake van obesitas.
Volgens de de Wereldgezondheidsorganisatie is er in 2030 sprake van een overgewichtsepidemie. Maar de stichting verwacht dat het aantal mensen met een overgewicht  in Nederland tegen die tijd juist minder zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook