Snel resultaten behalen

Willen we allemaal niet het liefst zo snel mogelijk resultaten behalen? Snel afvallen? Gezond afvallen? Fitter worden? Sterker zijn? En als het even kan er zo weinig mogelijk voor doen want iets doen wat je niet leuk vind, wie wil dat nu?

Toch is het vreemd dat veel mensen niet tevreden zijn over de behaalde resultaten van training. Wil je snel afvallen? Eet maar eens een week niks. Uiteraard weet je dat dit jou niet gaat helpen bij een betere leefstijl. Toch is het gek want veel mensen beperken zich goed te eten en doen dus eigenlijk hetzelfde, zichzelf uithongeren. Ben je ergens niet tevreden over dan zijn dat de beginselen van verandering. Je moet alleen zorgen dat je niet in deze fase blijft hangen want het lichaam past zich altijd aan. Doe je steeds maar weer dezelfde dingen om het gewenste resultaat te behalen maar het is je voorheen ook al niet gelukt, dan hou je jezelf gewoon voor de gek. Je mag niet verwachten dat je een ander resultaat haalt wanneer jouw manier van leefstijl niet verandert.

Als je niet tevreden bent met jouw leefstijl en je zou willen dat er wat veranderd, wat is dat dan? Vraag jezelf het volgende af: kan ik dit alleen of heb ik er hulp bij nodig? Is het de eerste keer dat je jezelf dit afvraagt dan is het logisch dat je voor de eerste optie gaat. Wij mensen zijn allemaal individualisten en proberen het eerst zelf op te lossen. In heel veel situaties lukt dit ook gewoon en is het resultaat naar tevredenheid.

Ook zijn er de individualisten waarbij het niet lukt en zelfs de moeite die ze ervoor nemen meer lijkt te zijn. Voor deze groep mensen is het aan te raden toch op zoek te gaan naar hulp. Want samenwerken aan iets dat je wilt veranderen geeft jou meer motivatie om door te gaan. Soms heb je net een duwtje in de goede richting nodig, op de momenten daar waar jij zelf al lang weer gestopt zou zijn met proberen.

Een top combinatie om het beste resultaat te halen op het gebied van afvallen is het geloof in drie belangrijke factoren. Geloof in jezelf. Geloof in de trainer waarmee je samenwerkt. Geloof in het trainingsprogramma welke je volgt. Wanneer je daarin gelooft kan je 100% gemotiveerd aan de slag, ga je het volhouden zo lang jij een bepaalde leefstijl wil inrichten naar jouw wensen en ga je de resultaten in een rap tempo binnenhalen.

De sleutel tot succes in het behalen van deze resultaten is dat je er elke dag voor werkt. Het aanleren van nieuwe leefstijl factoren vereist doorzettingsvermogen want het terugvallen op oude gedragingen is zeer gemakkelijk. Dit oude patroon doorbreken vereist doorzettingsvermogen. Maak een zeer concreet doel voor jezelf en zorg dat je ervoor klaar bent en vervolgens: ga ook daadwerkelijk ermee aan de slag. Succes komt niet vanzelf. Je moet ervoor knokken. Je moet tegenslagen zien te verwerken. Je zult ervoor moeten werken. Het zal niet makkelijk gaan en dat zal je vanaf het begin goed in je oren moeten knopen. Maar tenslotte heb je met jezelf afgesproken dat je resultaat wilt halen.

En denk er dus aan, verwacht geen resultaten te behalen als je telkens weer hetzelfde doet als voorheen. Je blijft in het vicieuze cirkeltje rond slenteren. Resultaat betekent veranderen. Veranderen betekent dat je aan de slag moet gaan. Als je aan de slag wilt gaan moet je een doel hebben. Wil jij een doel hebben vraag jezelf eens het volgende af: waar droom jij van?

 

Make the invisible visible! Aanstaande zaterdag kennismaken met wat personal training van JK sport voor jou kan betekenen? Leer in deze gratis kennismaking over hoe je het beste snel kunt afvallen. Neem contact op en wees er snel bij want vol is vol.

 

Setting goals

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook