Squat challenge november 2015

JK sport start met maandelijks een nieuwe challenge om elkaar te stimuleren, motiveren en in beweging te komen. De beweeglijkheid die wij als baby en kind hebben meegekregen is bij veel mensen verdwenen. Deze functionaliteit heeft niet voor niets functie maar wanneer wij door ons eigen leven niet meer in staat zijn deze functie uit te oefenen zal het steeds minder functioneel worden. Dit heeft gevolgen, ook al zijn deze gevolgen in het begin nog niet goed waar te nemen. Het leven is in beweging, voortdurend om je heen beweegt er van alles. Als deze bewegingen niet meer mogelijk zijn dan is de vrijheid beperkt en zullen de gevolgen langzaamaan zichtbaarder worden. Het lichaam is in tal van opzichten in staat andere manieren te vinden om het voor elkaar te krijgen. Is een bepaalde beweging niet meer mogelijk dan treedt er compensatie op en vanuit deze ontwikkeling blijft er steeds minder beweging over, totdat er uiteindelijk geen beweging meer mogelijk is en de gevolgen zichtbaar worden.

 

Ik wil je uitdagen om elke dag iets te doen om deze beweeglijkheid terug te verdienen. Het gaat niet vanzelf want je zal er dagelijks tijd voor vrij moeten maken. We beginnen de maand november met een simpele squat challenge, waarbij we beweging vooral in en rondom het heupgewricht gaan vragen. De heupen zijn behoorlijk onderhevig aan teveel disfunctie. Door onze activiteiten als het zitten en niet meer in de hurk positie komen verdwijnt de souplesse en flexibiliteit vanuit het gewricht. Ik wil jullie meenemen in deze maand voor een kleine uitdaging.

 

De challenge

Doe online mee met een maand lang elke dag de challenge van de maand. De challenge van de maand november is de squat. De squat challenge zal elke dag hooguit 5 minuten bedragen. Plan het in jouw dagelijkse programma op een vast tijdstip en zorg dat je geen enkele dag overslaat. De zondag is een rustdag.

 

Gratis leerzame workshop

Op de laatste zondag van de maand zal er een workshop georganiseerd worden. Hier leer je de ins en outs van een werkend lichaam, waar je op moet letten en hoe je het kunt verbeteren. Hierin zal de challenge van de maand centraal staan.

 

Facebook

Beweeg jij mee? Iedereen kan deelnemen aan deze challenge. Ga naar deze Facebookpagina om deel te nemen aan: squat challenge november 2015.

 

Voor de uitgebreide uitleg van de challenge verwijs ik je door naar onderstaande video.

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook