Veranderen; we gaan het ANDERS doen

Veranderen, best wel moeilijk. Of toch niet?

“The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different result.” – Albert Einstein.

Vanuit verschillende leefstijl factoren, zowel fysiek als mentaal, wordt er invloed uitgeoefend op ons lichaam. Hoe genieus ons lichaam is kan je zien als je het beter begrijpt. Dat is natuurlijk zo met alles. Als je snapt hoe de situatie in elkaar steekt en de verschillende factoren (in dit geval leefstijl factoren) zich tot elkaar verhouden dan heb je er beter invloed op.

Jij kan direct en indirect invloed uitoefenen op het algehele proces. Het lichaam dat zich in evenwicht probeert te houden door de veranderende factoren om zich heen. En daarnaast is het lichaam gedurende ons leven ook nog eens zelf aan verandering onderhevig. Des te meer reden om te begrijpen wat er allemaal gebeurd zodat je er op voorbereid bent.

De praktijk leert alleen dat bijna iedereen er zelf achter moet komen dat het lichaam niet meer optimaal in balans is. Voor iedereen is deze disbalans geheel persoonlijk en kan er niet zomaar vanuit gegaan worden om fitter te worden dat er harder getraind moet worden.

Echter zijn er wel verschillende pijlers waarop iedereen invloed kan uitoefenen om in de disbalans te ontwikkelen tot een uitgebalanceerde levensstijl.

Elementen van geestelijke veerkracht

 • Positief denken
 • Sociale contacten
 • Zinvol bestaan met doel voor ogen

Elementen van fysieke veerkracht

Verandering

Om verandering in beweging te brengen is het noodzakelijk om je bewust te zijn van de huidige situatie. In deze reeks blogs ga ik je meenemen in het proces wat verandering heet.

Wil jij weten hoe jouw situatie is? Door te weten welke factoren invloed hebben op het ontwikkelen van juist meer balans of die van een disbalans kom je hier gemakkelijk achter.

Laat dan hier jouw gegevens achter en ontvang een melding wanneer er een nieuwe blog online staat. Vertel me ook in een paar zinnen wat jouw belangrijkste doel is waarin jij veranderen wilt.

  Naam: (verplicht)

  E-mail: (verplicht)

  Onderwerp
  Personal TrainingHormoonfactorHormoonbalans programmaBootcampVoedingMylogenicsLeefstijlprogramma'sAnders

  Bericht

  Waar kent u JK sport van?

  Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden van JK sport.

  Wil je alvast wat simpele tips hebben om te veranderen? Bekijk dan eens deze blog van Juglen Zwaan.

  Ga terug

  Zoeken

  Bel mij terug

   Facebook