Vier op tien ambtenaren komt moe terug van vakantie

Zorg jij ervoor dat je uitgerust en wel terugkomt van vakantie? Rust pakken is wat veel mensen nodig hebben, even een moment voor jezelf alleen. Gemotiveerd weer aan de slag kunnen is dan ook iets wat makkelijker op te brengen is wanneer het lichaam weer fris en uitgerust is. Dit zou je mogen verwachten na een heerlijke vakantie. Maar wat als dit nu niet het geval is en je nog steeds moe bent?

 

Heb je wel eens gedacht het op een andere manier aan te willen pakken? Door goed aan je lichamelijke fysiek te werken kan je ervoor zorgen dat veel ‘drempels’ in het dagelijkse leven je makkelijker af zullen gaan. Je lacht het leven weer toe als nooit tevoren waardoor de wat lastigere taken je ineens niet zo tegen staan. Het leven lacht je weer toe. Dat is waar je wilt zijn maar wat als het niet vanzelf gaat? Je zult ervoor moeten werken.

 

Kom jij eens een vrijblijvende training volgen? Ervaar wat de mogelijkheden zijn en ga deze uitdaging met mij aan.

 

Neem hier contact op met Jaap Kleinstapel, personal trainer van JK sport, voor een goede kennismaking.

 

 

 

vier-tien-ambtenaren-komt-moe-terug-van-vakantie

Fris thuiskomen van vakantie blijkt voor veel ambtenaren een hele klus. Vier op de tien zegt na terugkomst nog niet uitgerust te zijn.

 

Dat schrijft Binnenlands Bestuur op basis van hun Ambtenaren-vakantieonderzoek onder 3.309 ambtenaren.

 

Volgens de deelnemers neemt de vermoeidheid niet toe naarmate de leeftijd oploopt. Zo komt de leeftijdsgroep 31 tot 40 jaar het minst uitgerust thuis, 53 procent geeft aan nog niet helemaal opgeknapt te zijn bij thuiskomst.

De groep 50-plussers heeft het meeste zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan, 62 procent  zegt na de vakantie volledig uitgerust weer aan de slag te kunnen. Bij 60-plussers is dit zelfs 64 procent.

Gemotiveerd

In Friesland zijn ambtenaren gemotiveerder om het werk weer op te pakken, 66 procent zegt na de vakantie weer fit naar het werk te gaan. In Zeeland staan ze minder te springen en gaat 53 procent weer fris naar kantoor.

In Zeeland komen ook de meeste mensen net zo moe terug van vakantie als toen zij vertrokken, 4 procent zegt dit zo te ervaren. Landelijk is dit  2 procent. In Drenthe gaf niemand aan hier last van te hebben.

 

Door: NU.nl

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

Facebook