Voldoende beweging & krachttraining

Voldoende beweging en krachttraining zijn aspecten uit jouw fysieke veerkracht. Deze zijn net zo belangrijk als de elementen van geestelijke veerkracht (positief denken, sociale contacten en zinvol bestaan met een doel voor ogen). In deze blog bespreken we het onderdeel ‘voldoende beweging en krachttraining’ en wat dit kan betekenen voor jou om definitief te veranderen.

Voldoende beweging

Om te veranderen is er een begin nodig. Een start. Een opening waarbij je de motivatie kan vinden om te beginnen. Vaak wordt dit gezocht in sporten. Voldoende beweging is ook essentieel wil je blijvend kunnen veranderen om jouw doel te behalen. Vaak is de motivatie hierin omdat je fitter wilt zijn en je weet dat het gezonder moet.

Het advies is om minimaal 150 minuten matig intensief of intensief te bewegen per week. Iedereen weet hoe belangrijk voldoende beweging is maar toch komen heel veel mensen hier niet aan. Echt een gemiste kans. Hoe dit komt?

De fun-factor is een must. Haal je hier geen voldoening uit en maak je geen plezier? Dan is het een discipline die jou behoorlijk zwaar kan vallen. Naast de fun is resultaat behalen nog meer doorslaggevend. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om te weten met welk doel je ergens aan begint. Het is verspilde tijd en moeite wanneer het gaat om wekelijks te bewegen, er geen bal aan vinden en nog geen resultaat boeken ook niet.

Het totale plaatje moet kloppen. De gehele leefstijl zal op jouw doel ingericht moeten worden. Kies er bewust voor om te gaan sporten en te bewegen. Anders maak je er geen tijd voor en komt het er niet van.

Krachttraining

Krachttraining is een vorm van bewegen die niet onder matig intensief valt. Uiteraard zijn er verschillende manier om krachttraining uit te voeren. Het doel dat we hanteren bij JK sport is om een sterker en meer ontwikkeld spierstelsel te krijgen. Krachttraining is beter als je het wekelijks meerdere keren toepast. Aangezien je met 1 keer in de week niet de kans krijgt om je lichaam op te bouwen. Daar is 6 dagen rust teveel voor.

Het positieve effect van krachttraining die we bij JK sport toepassen is de anabole reactie op het lichaam. De herstel hormonen worden hierbij gestimuleerd en dat heeft ontzettend veel positief effect op het welzijn van je lichaam en geest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hormoon testosteron.

Krachttraining is zowel voor mannen als vrouwen geschikt en kan ingezet worden bij verschillende doelstellingen. Zo werken we bij JK sport met een gevarieerd publiek.

Personal training

Wanneer je ervoor kiest om krachttraining te gaan doen is het advies om echt de basis van je lichaam te leren kennen. Je komt er achter hoe jouw lichaam functioneert (of niet) en wat we daaraan kunnen doen om dit beter te maken. Je zal zien dat je in korte tijd al veel meer kunt maar tegelijkertijd ook inziet wat er nog meer nodig is om bepaalde doelen te kunnen behalen.

 

Je laten coachen door JK sport

Ben jij die persoon die inderdaad fitter wil zijn? Mijn uitdaging is om jou in beweging te krijgen. Niet alleen letterlijk, maar op alle fronten om zo een blijvende verandering te realiseren. Wekelijks zullen we trainen. Wekelijks word jij gecoacht op jouw gedrag. Wekelijks worden al jouw vragen steeds meer duidelijk en wordt het helder wat je te wachten staat. Ik zal je verklappen; je gaat er uiteindelijk nog zin in hebben ook. Dat is het mooie van een ommekeer.

 

Neem gerust contact op met JK sport.

 

In de volgende blog gaat het over: voldoende (gezonde) voeding.

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

    Facebook