Wie is Jaap Kleinstapel?

jaap-profielfotoIk ben Jaap Kleinstapel en lees vooral verder als je meer wilt weten over mij. In onderstaande tekst vertel ik je meer over wie ik ben.

Als je goed wilt samenwerken moet er een klik zijn en moet je weten wat je aan elkaar hebt. Wat verwacht je van jouw trainer? Ik heb een eigen aanpak en stijl die is ontstaan door wat ik zowel in mijn persoonlijke als professionele leven tot nu toe heb meegemaakt.

Het is fijn als je dat weet en nog fijner als jou dat aanspreekt.

 

Ik groeide op in Zelhem, in de Achterhoek. Mooi groen. Lekker rustig. Ik heb twee oudere en een jongere zus. Ik had een prima jeugd en mijn zussen en ik kunnen nog steeds goed met elkaar overweg. Ik was een rustige, gevoelige jongen. Soms wat rebels, maar ik ging altijd voor harmonie. Ik had niet veel nodig. Ik kon wel behoorlijk competitief zijn. Mijn moeder herkende dat en had daarom liever gezien dat ik ging tennissen in plaats van voetballen. Eenmaal op voetbal bleek ik een echte teamplayer: het was geweldig om door goed samenspel een mooie wedstrijd neer te zetten. De keerzijde was dat ik er moeite mee had als teamgenoten het in mijn ogen verprutsten. Zeker als ik wist dat ze beter konden. Op sommige momenten frustreerde me dat enorm (en had mijn moeder dus wel een klein beetje gelijk). Vuil spel vond ik ook lastig, maar waar een ander zou zijn gaan meppen, raakte ik vooral overstuur van de oneerlijkheid.

Zeg je Achterhoek, dan zeg je brommers. Maar ik deed alles op de fiets. Niet zozeer omdat ik zo dol was op fietsen, maar ik had mijn zinnen gezet op het behalen van mijn rijbewijs. En dus spaarde ik en haalde ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs. Ik wist al vroeg dat elke stap, hoe klein ook, (in dit geval elke cent) belangrijk is op weg naar je doel.

 

Na de HAVO deed ik eerst twee jaar CIOS. Daarna stroomde ik in het tweede jaar in bij de opleiding SGM aan de HAN in de richting Sport, Gezondheid & Management. Deze MBO/HBO combinatie gaf me zowel praktisch als theoretisch waar ik naar op zoek was, iets met sport. In deze vijf jaar durende opleiding met twee diploma’s leerde ik vrij snel dat de richting gezondheidsbevordering me meer lag dan organisatie management en dat het voor mij essentieel is om resultaat te zien van mijn inspanningen.

In het laatste jaar voor mijn afstuderen ben ik stage gaan lopen in Zuid-Afrika. Dit is een hele belangrijke periode geweest waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen en waardoor ik sterker en zelfstandiger ben geworden. De cultuurshock was gigantisch. Zeker na thuiskomst realiseerde ik me hoe dankbaar we mogen zijn voor wat we allemaal hebben. Ik leerde de realiteit onder ogen zien en ervaarde voor het eerst echt dat je soms flink moet doorzetten om je doel te bereiken. Dankzij deze stage vind ik het geen opgave meer om ergens hard voor te moeten werken.

Toen volgde mijn afstudeeropdracht. Mijn taak was om een stappenplan te ontwikkelen voor het  betrekken van bewoners bij het ontwerpen van een beweegvriendelijke omgeving. Het was fijn om direct te spreken met alle betrokkenen, maar een groot deel van de tijd zat ik achter mijn bureau.

De plannen die ik opstelde zouden pas maanden tot jaren later worden uitgevoerd. Ik miste het directe resultaat van mijn inspanningen. Die behoefte heb ik nog steeds heel sterk. Het maakt niet uit of de veranderingen heel groot zijn of alleen nog maar een eerst klein besef. Als ik maar zie dat wat ik doe ertoe doet. Dat ik verschil maak.

 

En toen begon mijn werkende leven. Ik begon als fitness instructeur bij een sportcentrum. Ik kreeg veel verantwoordelijkheden en nam die heel serieus. Een tijd lang gaf die baan me precies wat ik nodig had. Ik begeleidde de klanten met advies op maat en deed mijn werk zo goed als ik kon en met volle inzet. Maar na verloop van tijd merkte ik dat mijn energie wegliep en dat het niet opleverde wat ik hoopte. Ik brandde op. Toen ik na een vakantie mezelf niet meer kon opladen om weer aan het werk te gaan besloot ik dat het genoeg was. Ik realiseerde me dat ik mezelf tekort deed en dat ik mijn energie beter moest besteden. Het klinkt nu als een rationele en eenvoudige beslissing, maar in werkelijkheid ging er een zware en emotionele periode aan vooraf. Ik kón het gewoon niet meer. Deze periode heeft diepe sporen achtergelaten. Maar ook deze sporen maken mij tot wie ik nu ben.

 

En nu ben ik hier. Met steun van verschillende mensen om me heen en wetend wat belangrijk is heb ik JK SPORT opgezet en doe ik nu precies waar ik goed in ben. Ik kan mijn talenten en ervaringen elke dag benutten en mijn energie is weer in balans. Dat komt omdat ik mijn werk kan doen zoals ik vind dat het moet; namelijk op maat, gezien vanuit het geheel en met gemotiveerde klanten. Mijn begeleiding pas ik aan aan degene die ik tegenover me heb door goed te kijken, luisteren en aan te voelen. Ik weet wat iemand aankan en pas elke training daarop aan. Waar nodig pas ik een behandeling toe en zie en ervaar daarvan het directe resultaat. Het is geweldig om te merken welke positieve boost dit geeft aan de klant. Ik werk hard. Met plezier. Niet alleen met klanten, maar ook aan kansen om mezelf en mijn dienstverlening te verbeteren.

En… ik zie elke dag waar ik het allemaal voor doe: gemotiveerde klanten die met een beetje hulp van mij werken aan een gezondere en bewustere leefstijl.

 

 

Ga terug

Zoeken

Bel mij terug

    Facebook